Ludomani pårørende

Ludomani kan ramme hele familien. Det kan godt være, at kun én person er afhængig af at spille, men alle familiemedlemmer bliver påvirket.

Er du pårørende til en ludoman?

Det kan godt være, det kun er én af jer, der har et spilleproblem. Men problemerne spillet kan føre med sig, når en du holder af er ludoman, rammer ikke kun den spilleafhængige. Mange ludomaner skjuler omfanget af deres spil og er villige til at fordreje sandheden eller lyve, for at skjule hvor meget vedkommende spiller.

En løgn bliver hurtigt til flere, og derfor kan du som pårørende ende ud i en situation, hvor tilliden forsvinder, og relationen gradvist bliver mere anstrengende. Måske føler du, at du står alene med frustrationen over løgnene, men i langt de fleste tilfælde rammes ludomaner af en skam over, at de fører nogen, de holder af, bag lyset.

Alle løgnene, brud på aftaler, det mentale fravær, isolationen og humørsvingningerne som er naturlige konsekvenser af ludomani, tager mange pårørende personligt. Men ofte handler det i overvejende grad om den spilleafhængiges indre frustration over sin situation.

Ludomani pårørende

“Selvom at personen har den fysiske evne til at agere normalt

– kan vedkommende føle, at det er noget nær umuligt at gå imod spilleafhængigheden”…

Findes der en formel på: ”Den gode pårørende?”

Selvom mange ludomaner udviser de samme symptomer, er de forskellige mennesker med forskellige personligheder. Nogen lader i høj grad deres frustrationer gå ud over deres pårørende, mens andre ludomaner i højere grad vender deres frustrationer indad.

Der findes ikke en endegyldig formel for, hvordan du bedst er pårørende til en ludoman. Men vi har en række råd, vi tror på, alle pårørende kan have gavn af at følge.

Gode råd

Husk at passe på dig selv

Mange pårørende overser deres egne behov, fordi de tænker: Det er jo ikke mig, der er syg.” Men næsten hver femte pårørende i Danmark rammes selv af en sygdom, fordi de glemmer deres egne behov. Du skal ikke blive en del af den statistik.

Tal med andre mennesker om din situation

Du kan tale med familie, venner eller professionelle. Det vigtigste er, at du får talt med nogen om, hvordan du har det som pårørende. Mange pårørende skjuler deres bekymringer, fordi de ikke vil udstille en, de holder af. Men dét at være pårørende er ikke en byrde, du skal bære alene.

Tal ærligt med den spilleafhængige om problemet

Mange ludomaner har for vane at lyve eller fortrænge sandheden. Men lad det ikke være en vane, du går med på. Tal med vedkommende om hvordan du har det med det, og undgå så vidt muligt at være bebrejdende. Behandling er gratis hos Gadegaard Ludomanibehandling. Forsøg at få skabt noget motivation for behandling. Prøv kærligt men fast at insistere på, at der skal gøres noget.

Sæt grænser

Hvis du har fortalt den spilleafhængige, at der er nogle ting, du ikke vil finde dig i, så vær konsekvent. Lad være med at acceptere at vedkommende træder over dine grænser, for det er ikke okay.

Ludomani pårørende

Kan vi hjælpe dig med at hjælpe den, du har kært?

Ja, det kan vi, og det vil vi rigtig gerne. Hos Gadegaard vores ludomanibehandlere alle pårørende til ludomaner, uanset behandlingsstatus og sted, at komme til en gratis pårørendesamtale med en af vores behandlere. Til samtalen vil der være fokus på dig og din situation som pårørende.

Hvis du ønsker en pårørendesamtale, kan du kontakte os på telefon eller sende os en besked via kontaktformularen

Gratis pårørendedag

Hver 3. måned afholder vi en pårørendedag, som finder sted fra klokken 13.00 – 15.30. Denne pårørendedag kan du komme med til, hvis du er pårørende til en ludoman, som går i behandling hos os. På dagen vil du sidde sammen med andre pårørende i en gruppe sammen med en af vores ludomanibehandlere. Der er forskellige temaer til disse dage. Nogle af de tidligere temaer har været:
  • Hvilke konsekvenser har ludomanien haft for dig?
  • Hvad er ludomani?
  • Hvordan hjælper du bedst dig selv og den, du har kært?

Giv os et kald – helt uforpligtende

Send os en besked

Her møder du

Erfarne specialister i behandling og rådgivning

Behandling i hyggelige og varme lokaler

Individuel behandling og gruppeterapi

Central og let tilgængelig beliggenhed